اخبار زنبورداری اصفهان - به گزارش پایگاه خبری صنعت زنبورداری ایران، نجفآباد بهعنوان یکی از مهمترین قطبهای زنبورداری ایران و کلیدیترین شهر تولید عسل در استان اصفهان بهحساب میآید که از دیرباز مهمترین شهر کشور برای خریدوفروش عسل و تهیه ابزار و ادوات زنبورداری بوده است.
اتحادیه زنبورداران نجفآباد نیز قدیمیترین اتحادیه کشور در این صنف است و حدود 900 نفر عضو دارد که دارای واحدهای زنبورداری و زنبورستان در این استان و استانهای همجوار و نیز دیگر استانها بهصورت کوچ رو هستند. حدود 600 نفر از اعضای این اتحادیه فعال و حرفهای هستند و طی سالهای گذشته بهطور تخصصی مبادرت به زنبورداری کردهاند. مابقی اعضا تقریباً زنبوردارانی هستند که این شغل بهعنوان شغل دوم آنها محسوب میشود.
در راستای احصای مشکلات و آشنایی با روند فعالیت این اتحادیه و تعاونی با جناب آقای احمد رحیمی، رئیس هیئتمدیره اتحادیه زنبورداران نجفآباد به گفتگو نشستیم، ایشان سابقه 25 ساله در زنبورداری کشور و 8 سال سابقه صنفی و مدیریتی در این صنعت دارند.
کارخانه بستهبندی از سوی بانک به اعضای تعاونی مسترد شد
رئیس هیئتمدیره اتحادیه زنبورداران نجفآباد در گفتگوی اختصاصی با عسلنا، با بیان اینکه شرکت تعاونی اتحادیه زنبورداران نجفآباد، بهعنوان قدیمیترین تعاونی این صنف در کشور در همه ادوار بسیار فعال بوده و درگذشته شرایط بهتری داشته است، گفت: در سالهای اخیر به دلیل مشکلات اقتصادی، فعالیت تعاونی محدودتر شده است.
احمد رحیمی، تصریح کرد: اعضای اتحادیه و تعاونی زنبورداران نجفآباد از چند سال قبل تصمیم به ایجاد یک کارخانه بستهبندی بزرگ با نام شهدآوران کردند تا تولیدات این صنف در همین کارخانه بستهبندی و با برند «شرکت تعاونی زنبورداران نجفآباد» وارد بازار شود.
وی افزود: بخشی از سهام این کارخانه در اختیار اعضای تعاونی و اتحادیه قرار داشت که به دلیل مشکلات اقتصادی در بازپرداخت تسهیلات بانکی، متأسفانه کارخانه در اختیار بانک قرار گرفت.
این مقام صنفی ادامه داد: در ماههای اخیر اتحادیه با فعالیت جدی ورود پیداکرده و اقدام به استرداد کارخانه از تملک بانک در قبال پرداخت معوقات کرده است و اکنون 75 درصد کارخانه شهدآوران به اعضای تعاونی تعلق دارد.
رحیمی، عنوان کرد: 25 درصد دیگر سهام نیز به زنبورداران شهرستان تعلق دارد که سهام اضافی خریداری کردند و بهنوعی خرید و بستهبندی بخش عمده تولیدات زنبورداران نجفآباد تضمینشده است.
تعاونی زنبورداران نجفآباد، اولین تعاونی این صنف در کشور
به گزارش عسلنا، وی با اشاره به اینکه، تعاونی زنبورداران نجفآباد، اولین شرکت تعاونی این صنف در کشور بوده و قدمت آن به قبل از انقلاب برمیگردد، اظهار کرد: ساختمان این تعاونی بسیار قدیمی شده بود و سال گذشته به همت اتحادیه و تعاونی، اقدام به تغییر ساختار و مرمت و ایجاد دکوراسیون جدید ساختمان کردیم.
رحیمی، اضافه کرد: فروشگاه مجهز و بزرگی نیز در کنار تعاونی ایجادشده که این فروشگاه در کنار اتحادیه و تعاونی در چهارراه اللهاکبر نجفآباد، ابتدای خیابان 15 خرداد مرکزی واقع است.
وی ادامه داد: کارخانه شهدآوران نیز بعد از خروج از تملک بانک در سال آینده با راهاندازی چند خط بستهبندی شروع به کار میکند و بر روی گرده گل، بره موم و عسل، فرآوری تولیدات زنبورداران شهرستان را انجام خواهیم داد، چراکه با واقعیات امروز دیگر تکمحصولی در این صنعت جوابگو نیست.
این رئیس اتحادیه اظهار امیدواری کرد که با پیشرفت فناوری موجود، بحث تولید زهر زنبورعسل هم به بهرهبرداری برسد و کمکاریهای قبل جبران شود، چراکه در این رشته از دنیا بسیار عقب هستیم و پتانسیل این نوع تولید با توجه به تعداد بالای کلنیهای کشور، موجود است.
نجفآباد هنوز هم مهمترین شهر زنبورداری و شاهرگ بازار عسل است
به گزارش عسلنا، رئیس اتحادیه زنبورداران نجفآباد، در ادامه با اشاره به اینکه برخی شهرها در صنعت زنبورداری پیشرفت خوبی داشتند و کارگاهها و کارخانههای تولید ادوات زنبورداری در دیگر شهرها نیز ایجادشده، بیان کرد: علیرغم این اتفاقات خوب، نجفآباد هنوز بزرگترین قطب تولید ادوات، لوازم و مایحتاج زنبورداری و بازار اصلی و محوری عسل کشور است.
وی اضافه کرد: نجفآباد هنوز در کشور در زمینه ساخت انواع کندو، استراکتور، صافی، لباس، موم و ابزاردستی، حرف اول را میزند و صداقت و انصاف کسبه و صنعتگران نجفآبادی در کشور زبانزد است.
رحیمی ادامه داد: قیمت عسل کشور، هنوز هم از نجفآباد مشخص میشود، ولی با توجه به اینکه این شهر به بازاری تبدیلشده است که از استانهای همجوار مثل، چهارمحال و بختیاری، فارس، کهکیلویه و بویراحمد، خوزستان و قطبهای مهمی مثل خوانسار و فریدن و اَشن، ورودی عسل فراوانی دارد، تنوع و وفور عسل، سبب پایین بودن قیمتها شده و موجب شده تا قیمت واقعی عسل منطقه آنطور که بایدوشاید، رشد نکند.
این زنبوردار باتجربه، حضور دلالان را نیز بر این قیمتگذاریهای بازار مؤثر دانست و گفت: دلالان از استانهای دیگر همین عسلها را به مناطق کم محصول میبرند و سود سرشاری کسب میکنند.
وی افزود: اتحادیه، تعاونیها و بنکداران قدیمی و منصف نجفآباد در حد توان بیش از 70 درصد واردات عسل به شهرستان را خریداری و منصفانه قیمتگذاری میکنند، ولی هنگامیکه انبارهایشان پر شود یا موجودی و نقدینگی برای خرید باقی نماند، دلالان بر این بازار تأثیرگذار میشوند و نرخها را میشکنند.
عمده تولیدات زنبورداران شهرستان توسط تعاونی خریده میشود
رحیمی میگوید: امسال توسط تعاونی و اتحادیه عسل طبیعی منطقه به ارزش هر کیلو حدود 70 هزار تومان قیمتگذاری شد و اکثر عسلهای تولیدی، توسط تعاونی خریداری شد ولی قطعاً باقیمانده آن را دلالان با قیمت کمتری (50 هزارتویمان) خریداری کردند.
البته دلالان نجفآبادی انصاف زیادی دارند و درفروش عمده بیش یک یا دو هزار تومان در هر کیلو، سود محاسبه نمیکنند، ولی اگر نقدینگی و توان فروش تعاونی بالا برود کل بازار و تولید زنبورداران و حتی ورودی عسل دیگر استانهای همجوار قابل خریداری و قیمتگذاری است و بهاینترتیب شاهد ثبات قیمت و رضایت زنبورداران خواهیم بود.
رئیس هیئتمدیره اتحادیه زنبورداران نجفآباد در پایان خاطرنشان کرد: ما تلاش خود را میکنیم که حداقل تولیدات زنبورداران نجفآبادی، توسط تعاونی خریداری شود و در آینده نزدیک در کارخانه شهدآوران فرآوری و بستهبندی شود، ولی تا حدودی هنوز عرضه و تقاضا مطابقت ندارد و زنبورداران از قیمتها رضایت کامل ندارند.