۲۴۹
۴
۰

اطلاعاتی در مورد گرده گل

اطلاعاتی در مورد گرده گل

1- گرده گل در واقع سلول جنسی نر گیاهان گلدار محسوب میشود و به عنوان مهمترین جیره غذایی زنبورعسل مطرح می باشد و میزان پروتئین کل گرده در مطالعات مختلف بین 7 تا 40 درصد تعیین شده است. اما به طور متوسط گرده های متنوع چندگل 25 درصد پروتئین قابل جذب دارند. به طور مثال در گروه کاج و سرو که جز گیاهان پست محسوب میشوند میزان پروتئین کل گرده در حدود 7 تا 13 درصد است و در گیاهان عالی همچون بادام و گیلاس و ورث و گل ماهور میزان پروتئین کل گرده در حدود 25 تا 30 درصد تعیین شده است.

2- مهمترین ترکیبات گرده گل را پروتئین ها (متوسط 23 درصد) کربوهیدرات های قابل هضم (30 درصد) قندها (26 درصد) چربی (در حدود 5 درصد) عناصر معدنی (1.6 درصد) و ترکیبات فنولی (در حدود 2 درصد) شامل میشود که در این بین یکسری ویتامین ها، آنزیم ها، آمینواسیدها و سایر ریزمغذی های ضروری بدن نیز در مقادیر کمتر در گرده گل شناسایی شده است

3- گرده گل به جهت دارا بودن طیف وسیعی از ریزمغذی های ضروری بدن به عنوان غذای کامل شناخته میشود که می تواند در تغذیه و حتی درمان انسان مورد استفاده قرار گیرد. مهترین اثرات درمانی اثبات شده گرده گل می توان به درمان مشکلات پروستات در مردان، درمان آلرژی، تقویت کننده سیستم عمومی بدن، افزایش دهنده نیروی جسمی و جنسی، تنظیم فشار خون، ضدالتهاب و درمان پوکی استخوان اشاره کرد.

4- گرده گل می تواند به عنوان یک مکمل غذایی فراسودمند در تغذیه کودکان مورد استفاده قرار گیرد تا تمامی مواد ضروری مورد نیاز کودکان به نحو احسن تامین شود تا رشد و نمو در کودکان به خوبی صورت پذیرد از جمله کمک به رشد استخوان ها و ماهیچه ها، داشتن بدن قوی تر و عضلانی تر و همچنین پیشگیری طیف وسیعی از مشکلات و بیماری ها در سنین جوانی و میان سالی که بر اثر فقر مواد ضروری بدن ایجاد میشود.

5 - در سال ۱۷۶۰ برای اولین بار کلمه گرده (Pollen) در زبان انگلیسی مورد استفاده قرار گرفته است. گرده از یک لغت لاتین گرفته شده و به معنای پودر نرم می باشد و در فرهنگ لغت آمریکایی به مواد پودر مانندی می‌گویند که در بساک گیاهان گلدار تولید می‌شود و به عنوان یک اندام نر در گیاهان نقش تولیدمثلی دارد و در بعضی از فرهنگ لغات به صورت هاگ‌های میکروسکپی کوچکی در گیاهان تولید کننده دانه تعریف شده است

6- گرده گل در گل های گیاهان گلدار و در داخل اندام جنسی نر که پرچم نامیده میشود و در داخل کیسه های بساک تولید می شود.

7- هر زنبور کارگر در طول یک روز در حدود ۱ تا ۵۰۰ گل را ملاقات می‌کند و بین ۱۰ تا ۳۰ میلی‌گرم گرده به کندو حمل می‌کند. یک زنبور کارگر برای پر کردن سبد گرده در حدود ۱۰ تا ۱۵ پرواز انجام می‌دهد که با توجه به تعداد گل، فاصله کلنی از منبع غذا و میزان وفور گل در آن منطقه فرق می‌کند. این مسئله باعث تفاوت‌های قابل توجهی بین تولید گرده در مناطق مختلف می‌باشد. معمولاً مقدار گرده جمع‌اوری شده توسط یک کلنی در طول یک فصل ۳۵ کیلوگرم می‌باشد.

8- رنگ گرده گل وابسته به میزان رنگدانه های طبیعی موجود در گرده گل است که در گونه های گیاهی مختلف رنگ گرده گل می تواند متفاوت باشد. به طور مثل گرده گل در گیاه گل ماهور و سریش قرمز رنگ، در گیاه ورث زرد تا نارنجی، در بادام قهوه ای متمایل به زیتونی، در قنقال سفید و در خشخاش طناز و خشخاش شرقی آبی تیره تا سیاه رنگ است. کارتنوئیدها، کلروفیل ها، گزانتوفیل ها و آنتوسیانین ها مسئول رنگ های جذاب و متنوع گرده گل هستند.

9- معیار کیفیت گرده گل در تنوع گرده ها، سالم و عاری بودن از مواد شیمیایی است و از آن جایی که گرده گل در کوهستان از گیاهان دارویی و متنوع است و از نهاده های شیمیایی اعم از سم و کود بدور است کیفیت گرده های گل کوهستان به لحاظ ارزش تغذیه ای از گرده های مزارع کشاوری که سمپاشی و کود شیمیایی استفاده می کنند بیشتر است. البته گرده های گل در گیاهان تیره گلسرخ از جمله گیلاس، سیب و آلوها از کیفیت بسیار بالایی به لحاظ پروتئینی برخوردار است.

10- مصرف روزانه یک تا دو قاشق غذا خوری گرده گل در بیشتر منابع توصیه شده است که البته بایستی این میزان بعد از دوره تست عدم حساسیت به گرده گل انجام شود. در مورد مصارف درمانی بایستی با نظر متخصص نسبت به مصرف مقادیر بالاتر اقدام نمود. گرده گل را می توان همراه با شربت عسل، اسموتی ها، آب میوه ها و حتی شیر تازه مصرف کرد. و یا این که جهت تقویت و افزایش ارزش غذایی دسرها، کیک ها و .. میزانی گرده گل به آن ها افزود.

با احترام - رفاهی

۴
۰
دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید