۸۱۷۹
۱۷
۱

وظایف حیرت انگیز زنبور کارگر در کندو را بشناسید

چقدر در مورد زندگی زنبور کارگر اطلاعات دارید؟
چقدر در مورد زندگی زنبور کارگر اطلاعات دارید؟
زندگی زنبور کارگر پر از شگفتی است. اینکه این حشره از همان روز اول زندگی خود شروع به کار می کند و روند خاصی را طی می نماید، موضوعی است که می تواند برای ما انسان ها الگو باشد.

تمامی وظایف و مسئولیت های کندو بر دوش زنبورکارگر است. درست است که اگر زنبور ملکه ای وجود نداشته باشد، کلنی زنبور عسل از بین می رود؛ اما زنبوران کارگر هستند که تمام ماهیت کندو را تشکیل داده و مسئولیت های خطیری را بر عهده می گیرند. زنبوران کارگر به راستی از ابتدای تولد تا زمانی که از دنیا می روند، تلاش زیادی برای حفظ و بقای کلنی انجام می دهند.

روند وظایف زنبورانکارگر کاملا وابسته به سن آن ها است. همزمان با رشد زنبور و شکل گیری اندام های مختلف در بدن او، وظایف ویژه ای به او محول می شود. همچنین بعضی از وظایف به دلیل رشد زنبور و تمام شدن خاصیت قبلی، به طور خود به خود مردود شده و شرح جدیدی از وظایف برای او تعیین می شود.

در این مطلب گام به گام به وظایف زنبور یک روزه تا زنبور 21 روزه و بزرگتر می پردازیم. به نظر می رسد اطلاعات جذابی در اختیارتان قرار خواهد گرفت. در نتیجه بهتر است تا انتهای مطلب را مطالعه کنید.

ویدئو: 21 روز اول زندگی زنبورها در تد

 

 

وظایف زنبور کارگر 1 تا 3 روزه

وقتی در مورد زنبور 1 روزه صحبت می کنیم، منظورمون لارو زنبور عسل نیست. بلکه منظور زنبوری است که دوران لاروی را گذرانده، از ژل رویال مصرف کرده و به طور کامل به یک زنبور کارگر تبدیل شده است. هر زنبور کارگر اولین وظایف خود را در 3 روز اول زندگی خود تجربه می کند تا بداند قرار است در این دنیا همواره مشغول به کار باشد.

اولین وظیفه ای که بر عهده زنبور عسل نوزاد گذاشته می شود، تمیزکردن سلول های شان است. در واقع زنبور ماده در 3 روز اول زندگی خود، نقش تمیزکار را ایفا می کند. نقشی مهم و کلیدی و البته پر مشقت برای زنبوری که تازه به دنیا آمده است.

وظایف زنبور کارگر 3 تا 6 روزه

وقتی که زنبور کارگر نوزاد به 3 روزگی رسید، وظیفه خود را به خواهران تازه متولد شده اش می سپرد و وظیفه ای جدید را بر عهده می گیرد. در 3 یا 4 روز دوم زندگی زنبور کارگر، مقدمات پرستاری وی مهیا می شود. او باید از لاروهای مسن با عسل و گرده مراقبت کند. در واقع وظیفه زنبور کارگر 3 تا 6 روزه پرستاری از لاروها مسن تری است که باید با عسل و گرده تغذیه شوند.

وظایف زنبور کارگر 6 تا 12 روزه

از روز ششم زندگی زنبور کارگر، وظایف او سنگین تر و خاص تر می شود. وظیفه زنبور 6 تا 12 روزه تولید ژل رویال و تغذیه ملکه و لاروهای جوان با ژل رویال است. اگر زنبور کارگر در این مقطع 6 روزه از زندگی خود نتواند ژل رویال مورد نیاز کندو برای تغذیه لاروها و ملکه را تولید کند، کل کلنی به خطر می افتد.

در واقع زنبور در 6 روز دوم زندگی خود، مسئولیت خطیر پرستاری را بر عهده گرفته و به همین علت به او زنبور پرستار نیز گفته می شود. او باید ژل رویال تولید کند، آن را در شان های مربوط به لارو ذخیره کند و تغذیه زنبور ملکه را به او برساند. با توجه به اینکه زنبور ملکه زمان کافی برای خوردن ژل رویال را ندارد، زنبور پرستار که همان زنبور کارگر 6 تا 12 روزه است، باید به دنبال زنبور ملکه راه بیوفتد و ژل رویال را به او بخوراند.

اسرار حیرت انگیز از نقش ژل رویال در کندو

نمی توانیم بگوییم که این 6 روز مهمترین وظیفه هر زنبور اتفاق می افتد؛ اما حداقل می توان گفت که حیاتی ترین وظیفه ای که بر عهده زنبور کارگر قرار می گیرد، در همین دوران است. زنبورداران باید تلاش کنند تا در این دوران زنبور پرستار به وظایف خود عمل کند. برای این منظور مصرف مناسب عسل و گرده گل برای این زنبوران جوان اهمیت دارد.

وظایف زنبور کارگر 13 تا 20 روزه

در یک دوره یک هفتگی، زنبور کارگر وظایف مختلفی را بر عهده می گیرد. هر کدام از این وظایف بسته به نقشی که برای او تعریف می شود مشخص و به او اعلام می گردد.

موم بافی توسط زنبور عسل کارگر در این دوران یعنی در سن 13 تا 20 روزگی انجام می شود. موم مورد نیاز کندو و همچنین ساخت سلول های شان، باید توسط زنبوران کارگر جوان انجام گیرد. نظافت کندو و استفاده از بره موم برای ضدعفونی کردن قسمت های مختلف نیز در همین دوران بر عهده زنبور کارگر خواهد بود. یکی دیگر از وظایف زنبور کارگر در سن 13 تا 20 روزگی، غلیظ کردن شهد گل هایی است که زنبوران دیگر با خود از طبیعت آورده اند.

در 13 تا 21 روز اول زندگی زنبور کارگر، اولین تجربه ها در مورد محیط خارجی کندو نیز شکل می گیرد. نگهبانی از جمله وظایف زنبور کارگر در این سن است تا علاوه بر تماشای طبیعت زیبای خداوندی، با محیط خارج از کندو نیز آشنا شود. در این دوران ممکن است اولین پروازهای شناسایی زنبور کارگر نیز اتفاق بیافتد تا محل استقرار کندو را شناسایی نماید. با این حال در پروازهای شناسایی خبری از جمع آوری شهد یا گرده گل نخواهد بود

وظایف زنبور کارگر 21 روزه تا پایان زندگی

وقتی سن زنبور کارگر به 21 روز می رسد، دیگر وظایف تعیین شده و دقیق خواهد داشت. زنبور به بلوغ کامل رسیده و برای انجام وظایف اصلی خود آماده می شود. با توجه به اینکه در قبل از این زمان پروازهای شناسایی را انجام داده بوده، به راحتی می تواند برای جمع آوری مواد مورد نیاز کندو پرواز کرده و زندگی جدید خود را تجربه کند.

از سن 21 روزگی به بعد وظایف زنبور کارگر به شکل زیر تعریف می شود:

  • جمع آوری آب
  • جمع آوری شهد و تبدیل آن به عسل
  • جمع آوری گرده گل
  • جمع آوری بره موم

این وظایف بسیار مهم توسط تعداد زیادی از زنبورهای کارگر که از سن 21 روزه به بعد هستند انجام می شود. زنبوران کارگر تا پایان عمر خود همین وظایف را بر عهده داشته و به صورت روزانه کارهای مربوطه را انجام می دهند.

سخن آخر

زندگی زنبور کارگر پر از شگفتی است. اینکه این حشره از همان روز اول زندگی خود شروع به کار می کند و روند خاصی را طی می نماید، موضوعی است که می تواند برای ما انسان ها الگو باشد. به راستی زنبور کارگر به معنای واقعی برای رشد کلنی تلاش می کند و در نهایت نیز به هدف خود می رسد.

آیا حشره ای به سخت کوشی زنبورکارگر می شناسید؟ اگر اطلاعاتی در مورد زندگی دیگر حشره ها دارید، حتما در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

۱۷
۲
۱ دیدگاه
 
ir
احمدزاده | ۳ سال پیش
ممنون مطلب جامع و خوبی بود در مورد زنبور کارگر. خیلی از موارد رو من که زنبوردار هستم اطلاع نداشتم واقعیتش
۰
۰
 

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید