۵۷۳
۷
۰

بره موم و اثر آن بر کووید 19 - قسمت 2: چرا بره موم ممکن است به درمان کرونا کمک کند؟

بره موم و اثر آن بر کووید 19 - قسمت 2: چرا بره موم ممکن است به درمان کرونا کمک کند؟

گسترش ویروس کرونا باعث شده تا محققان در زمینه های مختلفی بر روی این بیماری و موادی که احتمال اثرگذاری بر روی کرونا دارد، تحقیق کنند. به دلیل شباهت کووید 19 با برخی بیماری ها مثل سارس، توجه به روش های قدیمی برای مقابله با چنین ویروس هایی بیشتر شده است. اگرچه درمان کرونا با مواد طبیعی یا هر نوع ماده دیگری نیاز به تست های آزمایشگاهی و تست های انسانی زیاد دارد، در نتیجه نمی توان به صورت واضح در مورد اثرگذاری این داروها صحبت کرد. با این حال نمی توانیم از احتمال اثر برخی مواد طبیعی بی ضرر با کمترین عوارض جانبی نیز به سادگی بگذریم. بره موم یکی از این مواد طبیعی است.

در مقاله ای علمی که در چند ماه گذشته منتشر شده است، بره موم به عنوان یکی از مواد موثر برای درمان سارس، کووید 2 و کووید 19 معرفی شده که البته نیاز به بررسی های بیشتر دارد. با این حال این مطالعه علمی نشان می دهد که احتمال اثرگذاری بره موم بر روی کرونا ویروس کم نیست و ممکن است بتواند به درمان این بیماری کمک کند. همچنین آشنایی با اثرات بره موم بر روی کرونا، می تواند به روش پیشگیری از کرونا با بره موم منجر شود.

در قسمت قبل از این مقاله، مقدمه ای کوتاه در مورد کرونا ویروس و شرایط ایجاد شده توسط آن بیان کردیم. اگر این مقدمه را مطالعه نکرده اید، حتما از طریق لینک زیر اقدام کنید:

بره موم ماده ای موثر برای مقابله با سارس و کووید 19 - قسمت 1: مقدمه

در این مطلب به مبحثی مهم می پردازیم.  ابتدا به بره موم و ویژگی های این ماده طبیعی پرداخته و سپس به سراغ علت اثرگذاری بره موم بر روی بیماری کووید 19 خواهیم پرداخت. اگر می خواهید از بره موم برای درمان کرونا استفاده کنید یا از این ماده برای پیشگیری از کرونا بهره ببرید، این مطلب می تواند برایتان مفید و جذاب باشد.

در مورد بره موم و خواصش بدانیم

بره موم یک محصول بدست آمده از رزین ها و عصاره های گیاهی است.  گیاهان از خودشان در برابر آسیب زننده ها دفاع می کنند. عمدتاً بوسیله تولید فیتوکمیکال ها که بسیاری از آنها در طب استخراج شده و مورد استفاده قرار گرفته اند. مواد دفاعی گیاهی جمع آوری شده توسط زنبورها شامل فنول ها و ترپنویدها است. ترکیبات فیتوکمیکال که نویدی برای بازدارندگی کرونا ویروس در انسان ها نشان می دهند، عبارتند از کورستین، میریستین و اسید کافئیک، که همه ترکیبات بره موم هستند.

زنبورهای عسل و بسیاری گونه های دیگر زنبورهای اجتماعی این خواص ضد میکروبی را تشخیص داده و به صورت انتخابی این محصولات گیاهی را جمع و فراوری کرده تا بره موم تولید کنند. این کار انجام می شود تا از آن برای حفاظت از کولونی شان استفاده کنند.

بیشتر در مورد بره موم بخوانید:

تولید و استفاده از بره موم به وسیله زنبورهای عسل تا مرحله ای متکامل شد که این زنبورهای عسل اجتماعی به طور قابل ملاحظه ای ژن های ایمنی کمتری از گونه های حشره انفرادی دارند. زنبورهای عسل در کولونی هایی که بره موم بیشتری تولید می کنند سالم تر بوده و زندگی طولانی تری دارند. همچنین مصرف بره موم بوسیله زنبورهای عسل پاسخ ایمنی شان نسبت به چالش باکتریال را تقویت می کند.

مصرف بره موم مطابق با گونه های گیاهی موجود در هر منطقه تغییر می کند. از آنجایی که این تنوع می تواند بر خواص طبی شان تاثیر بگذارد، محصولات بره موم استاندارد شده توسعه داده شده اند تا کمک به برآورده کردن نیاز در مورد محصولی بکنند که در ترکیبات فعال زیستی تنوعی نداشته و ایمن است؛ با حداقل کنش واکنش با داروهای داروخانه ای و کارایی تایید شده در آزمایش های بالینی.

در دهه های اخیر، نشان داده شده که بره موم دارای خواص ضد میکروبی (شامل خواص ضد ویروسی)، ضد تورمی،  تنظیم کننده ایمنی، آنتی اکسیدان و خواص ضد سرطان است. بره موم در طول تاریخ به صورت گسترده ای مورد استفاده قرار گرفته تا بیماری های مختلف را تضعیف کند. 

در بین راه های طبیعی دیگر، بره موم به عنوان درمانی کمکی برای عفونت سارس – کوید - 2 در نظر گرفته شده است؛ زیرا عموماً بره موم ارزان بوده، به صورت گسترده موجود و بندرت اثرات جانبی نامطلوب بوجود می آورد. همین موضوع احتمال اثرگذاری بره موم بر روی بیماری کووید 19 و از بین بردن کرونا ویروس را بیشتر کرده است.

بعضی انواع بره موم که برای خواص دارویی شان ارزش بالایی دارند مثل بره موم سبز برزیلی عمدتاً توسط زنبورهایی از موادی تولید می شوند که از گیاهان خاص جمع می کنند، که دراین مورد dracunculifolia  Baccharis است. پس از آنکه منشاء گیاهی بره موم شناسایی شده باشد، عصاره های این گیاه می توانند برای توسعه محصولات مفید مثلاً یک دهان شوی طبی ساخته شوند. به هرحال،  خواص دارویی این عصاره های گیاهی اغلب در مقایسه با بره مومی که زنبورها از این مواد  گیاهی درست می کنند پایین تر است.

چرا بره موم می تواند تناسب خوبی برای رویارویی با کوید 19 داشته باشد

درمان کرونا با واکسن بره موم

درمیان موارد دارویی طبیعی، بره موم به صورت گسترده ای مورد مطالعه قرار گرفته و تاکنون به صورت گسترده در بسیاری از کشورها مصرف می شود.  برای مثال، محصولات بره موم از قبیل اسپری های گلویی و عصاره ها بوسیله صدها شرکت در برزیل تولید شده و به عنوان یک ماده کمکی به سلامتی در تقریباً هر داروخانه ای در سراسر این کشور فروخته می شوند. این تجربه عملاً نشان می دهد آنها می توانند به طور ایمنی مصرف شوند.

این محصولات بره موم و ماده خام ساخت شان به صورت گسترده ای توسط شرکت های برزیلی بویژه برای کشورهای آسیایی از جمله ژاپن، کره جنوبی و چین صادر می شوند. اهمیت بره موم در طب چین، ژاپن، کره و روسیه را می توان در تعداد حق امتیازهای انحصاری برای بره موم جستجو کرد. در یک آمار منتشر شده در سال 2013 شامل محصولات ثبت شده در  این سال، شامل حدود 1200 عدد به وسیله چین، و بین 300 تا 400 عدد برای هر یک از کشورهای ژاپن، کره و روسیه. از سال 2013، حدود 1400 حق امتیاز انحصاری جدید برای بره موم در امریکا بکار برده شدند.

این ماده یک جزء حیاتی در طب سنتی چین است. دانشمندان ژاپنی اجزای بره موم مختلف برزیلی را مجزا کرده و آنها را در درمان سرطان حق امتیاز انحصاری داده اند که مفید بودن شان را نشان می دهد.  در واقع بره موم طیف گسترده ای از خواص دارویی داشته و یک مکمل رژیمی است که به طور معمول توسط افراد بیمار و سالم به عنوان یک احتیاط پیشگیرانه و در درمان مورد استفاده قرار می گیرد. بره موم همچنین در طب دامپزشکی بخاطر فعالیت های ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد ویروسی، ضد انگلی، محافظ در برابر هپاتیت، و تنظیم کننده ایمنی مورد استفاده قرار می گیرد.

این موضوع تنها منحصر به بره موم برزیلی نیست. بره موم بریزیلی تنها نمونه ای از بره مومی است که تحقیقات گسترده ای بر روی آن انجام شده است. بره موم کره جنوبی، بره موم چینی، بره موم ایرانی، بره موم تولید شده در اروپا و آمریکای شمالی نیز خواص فوق العاده ای داشته و اثرات بی نظیری از آن به ثبت رسیده است.

در آستانه شیوع کوروناویروس، کره جنوبی شاهد افزایشی در مصرف غذاهای کارکردی بوده است. طبق نظر وزارت غذا و ایمنی دارو، غذاهای کارکردی سالم  غذاهایی هستند که اثبات شده برای سلامت مفیدند.  در ماه مارس 2020، در جواب به همه گیری کوروناویروس، این وزارت خانه مقررات برای بره موم را آسان کرد که یک غذای کارکردی در نظرگرفته می شود و فرمولاسیون های دهانی جدید را مجاز دانست. 

به هر حال، علی رغم شواهد قابل ملاحظه ای که بره موم می تواند نشانه های بیماری را کاسته و تخفیف دهد، پذیرش آن به عنوان یک مکمل بالا برنده سلامتی در طب انسانی در بسیاری کشورها مثل امریکا بخاطر یک انتقاد مربوطه محدود شده است که محصولات بره موم استاندارد نشده و در فعالیت بیولوژیکی و اجزای شان تنوع دارند. تا حدی این بدان علت است که بره موم با گونه های گیاهان موجود در هر منطقه تغییر می کند، که از آن زنبورها رزین هایی برای تولیدش جمع می کنند.

در هر صورت، محصولات بره موم استاندارد شده اخیراً در دسترس قرار داده شده اند تا کمک به برطرف کردن نیازی برای محصولی بکند که در اجزا و مطلوبیت اصلی فعال زیستی تغییر نمی کند.  یک چنین انتخابی، یک مخلوط عصاره بره موم برزیلی استاندارد شده در مورد مطلوبیت و ایمنی در آزمایشات بالینی در درمان دیابت و بیماری کلیوی، دندان پزشکی و سوختگی تست شده است.

بنابراین، بره موم به عنوان یک غذای کارکردی یا مغذی بایستی به عنوان منبعی د رنظرگرفته شود که می تواند کمک به مبارزه در مقابل همه گیری کوید 19 بکند. چراکه اثرات جانبی بسیار کمی دارد و می تواند اثرات ضد ویروسی از خود نشان دهد. همانطور که بر روی سارس این اتفاق افتاده است.

اما آیا دسترسی ساده تر مردم کره جنوبی به فراورده های بره موم در مارس 2020 باعث شد تا این ماده منجر به کاهش شیوع ویروس کرونا در کره جنوبی شود که همه از آن متعجب شدند؟ متاسفانه داده ای در دسترس نیست که چرا شیوع کرونا در کره جنوبی به خوبی کنترل شد. با این حال برخی گمان می کنند بره موم نیز بی تاثیر نبوده است.

این مقاله ادامه دارد...
از طریق لینک زیر می توانید مقاله کامل به صورت لاتین را مطالعه نمایید:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7430291 
اطلاعات شناسنامه ای مقاله:
PMCID: PMC7430291
PMID: 32890967
doi: 10.1016/j.biopha.2020.110622
۷
۰
دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید