۱۱۰۴
۶
۰

برگزاری مسابقه ملی کیفیت عسل ایران (1402)

زنبورداران عزیز و تولیدکنندگان عسل طبیعی اطلاعات کامل شرکت در مسابقه را در ادامه بخوانید:
زنبورداران عزیز و تولیدکنندگان عسل طبیعی اطلاعات کامل شرکت در مسابقه را در ادامه بخوانید:
به همت مؤسسه پایش عسل ایرانیان و با حضور داوران و اساتید علمی برجسته کشور، اولین دوره مسابقه ملی کیفیت عسل ایران برای عسل‌های تولید ۱۴۰۲ در راستای صیانت از کیفیت عسل طبیعی برگزار می‌شود و زمان ارسال نمونه‌ها تا ۳۰ آذرماه جاری ادامه دارد. توضیحات و اطلاعات دقیق و کامل این مسابقه را در زیر با هم مرور می‌کنیم.

به گزارش عسلنا، به نقل از بینانیوز، مؤسسه پایش عسل ایرانیان به همت جمعی از فعالان خوشنام صنعت زنبورداری ایران، پیش‌کسوتان، نخبگان علمی و مدرسین حامی تولید عسل طبیعی باهدف صیانت و اعتباربخشی به محصولات زنبورعسل به‌ویژه عسل طبیعی و فرهنگ‌سازی مبتنی بر استانداردهای ملی و بین‌المللی تأسیس شده که به‌صورت غیرتجاری و غیرانتفاعی از طریق نشان تجاری جمعی در سطح ملی و جهانی فعالیت خواهد کرد، جامعه صنعت زنبورداری ایران می‌توانند در آدرس (www.apiqc.ir) بیشتر با این مؤسسه و خدمات آن آشنا شوند.

آشنایی با مسابقه ملی کیفیت عسل

به گزارش عسلنا، این مؤسسه در راستای اهداف خود، مسابقه ملی کیفیت عسل ایران ۱۴۰۲ را با گستره انتخاب از کلیه زنبورستان‌های کشور برگزار می‌کند. هدف از برگزاری این مسابقه برندینگ در حوزه بازار عسل ایران و حمایت از عسل طبیعی است. ایران یکی از قطب‌های زنبورداری و تولید عسل در دنیا است و رتبه سوم جهانی در این حوزه موید پتانسیل بین‌المللی زنبورداری ایران است.

متأسفانه، علی‌رغم رشد کمی بسیار خوب صنعت زنبورداری اما رشد کیفی این صنعت کمتر به آن پرداخته شده است و در سایه عرضه گسترده عسل نماها به‌عنوان عسل طبیعی، آن طور که شایسته است؛ جایگاه عسل طبیعی ایران در بین فعالین بازار و مصرف‌کنندگان تبیین نشده است. برگزاری این مسابقه گامی در جهت رسیدن به این باور است که باکیفیت‌ترین عسل‌های دنیا در ایران تولید می‌شود. حمایت از زنبورداران و صاحبان برند فعال در زمینه تولید و عرضه عسل طبیعی و سالم و معرفی این ظرفیت‌ها در بعد صنعت زنبورداری و کشور تا رسیدن عسل طبیعی به جایگاه واقعی خود از مهم‌ترین اهداف مسابقه ملی کیفیت عسل ایران است.

اهداف کلی مسابقه ملی کیفیت عسل

شناسایی و معرفی باکیفیت‌ترین عسل‌های ایران،کمک به ارتقا کیفی عسل‌های تولیدی به لحاظ شاخص‌های اصالت‌سنجی، فیزیکوشیمیایی، ارگانولپتیک و سلامت،
توسعه برندینگ در صنعت زنبورداری، تشویق و حمایت از زنبورداران و برندهای متعهد و متخصص به تولید عسل طبیعی، سالم و باکیفیت،
هویت‌دهی و اعتباربخشی به برند عسل ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی،
توسعه صادرات محصولات زنبورعسل به‌ویژه عسل‌های باکیفیت ایران.

 

 

اصول و روال مسابقه کیفیت عسل ایران

 تمامی عسل‌های تولید شده در زنبورستان‌های کشور در سال ۱۴۰۲ واجد شرایط شرکت در جایزه مسابقه ملی کیفیت عسل ایران است. برگزاری این مسابقه باتوجه‌به پیشنهاد نخبگان و پیش‌کسوتان صنعت زنبورداری و در خلأ نبود یک مسابقه کیفیت عسل در ایران برگزار می‌شود و تمام تلاش مؤسسه پایش عسل ایران برگزاری یک مسابقه با رعایت دقت، شفافیت و صداقت است تا در نهایت با معرفی منتخبین بتواند سهمی در شیرین‌کامی تولیدکنندگان داشته باشد. ارزیابی و رتبه‌بندی عسل‌ها بر اساس آزمون‌های حسی، فیزیکوشیمیایی، گرده‌شناسی و خواص کیفی توسط داوران علمی و بر اساس دستورالعمل کیفی مورد تأیید هیئت‌علمی مؤسسه پایش عسل ایرانیان انجام می‌شود.

نحوه رتبه‌بندی مسابقه

رتبه‌بندی عسل‌ها در این مسابقه با معیارهای دقیق فنی مندرج در دستورالعمل فنی بر اساس سه رتبه اعمال خواهد شد:

-جایزه عسل طلایی که به عسل‌های با امتیاز ۲۸۰ الی ۳۰۰ اعطا می‌شود.
-جایزه عسل نقره‌ای که به عسل‌های با امتیاز ۲۵۰ الی ۲۷۹ اعطا می‌شود.
-جایزه عسل برنزی که به عسل‌های با امتیاز ۲۲۰ الی ۲۴۹ داده می‌شود.
-هر کدام از زنبورداران و تولیدکنندگان مجاز هستند سه نمونه عسل به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند.
-شرکت‌کنندگان در هر گروه مسابقه می‌بایست ۳ نمونه عسل در حجم حداقل ۵۰۰ گرم در ظروف استاندارد (پت یا شیشه) ارسال نمایند که دو نمونه جهت داوری و انجام آزمون‌ها و یک -نمونه به‌عنوان شاهد در بانک نمونه عسل‌های دبیرخانه مسابقه نگهداری می‌شود.
-زنبورداران می‌بایست فرم شرکت در مسابقه را تکمیل و همراه نمونه‌ها ارسال کرده و پس از ارسال نیز تأییدیه وصول نمونه‌ها را از دبیرخانه پیگیری کنند. ثبت‌نام و ارسال نمونه‌ها بایستی از تاریخ ۲۰ مرداد لغایت ۳۰ آبان ۱۴۰۲ به دبیرخانه ارسال و وصول شود.

توضیحات نحوه داوری مسابقه

به گزارش عسلنا، گفتنی است نمونه‌های ارسالی بدون نام و به‌صورت ناشناس مورد ارزیابی، تست و داوری قرار گرفته و در کلیه مراحل با کدگذاری، عملیات تست آنالیز حسی، فیزیکوشیمیایی و گرده‌شناسی، خواص کیفی و ارزیابی‌های فنی دستگاه‌های آزمایشگاهی پیشرفته انجام می‌شود و کمیته داوری بر اساس فرم علمی و فنی به هر نمونه امتیاز ۰-۱۰۰ را اعطا می‌کند.

رئیس کمیته ارزیابی حسی و داوران کمیته ارگانولپتیک با نظارت دبیر علمی مسابقه بر تمام مراحل آزمون‌ها نظارت و اشراف خواهند داشت و در نهایت فرم‌های امتیاز می‌بایست به تأیید هیئت‌علمی مسابقه برسد.

به‌منظور حفظ اطلاعات شخصی شرکت‌کنندگان، نتیجه امتیازها منتشر نخواهد شد؛ ولی شرکت‌کنندگان با درخواست از دبیرخانه می‌توانند به امتیازات عسل ارسالی خود دسترسی داشته باشند.

باهدف تبلیغات و برندینگ برای رتبه‌های برتر مسابقه، نتایج این مسابقه ملی از طریق رسانه‌ها و روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی منتشر خواهد شد.

چه نمونه‌هایی به مسابقه ارسال می‌شود؟

-کلیه عسل‌های ارسالی باید تولید سال ۱۴۰۲ در زنبورستان‌های ایران باشد.
-نمونه عسل‌ها در سه گروه؛ عسل‌های با رنگ روشن، عسل‌های با رنگ تیره و عسل‌های تگ گیاه ایرانی (کنار ایرانی، گون گزانگبین، آویشن، مرکبات، گشنیز و عسلک) ارسال و داوری می‌شود.
-آزمون‌های حسی (رنگ، عطر، طعم، بافت، بو، رسیدگی و حس لذت) برای تمامی عسل‌های ارسالی و آزمایش‌های فیزیکوشیمیایی (پروفایل قندها، پرولین، دیاستاز،HMF ) گرده‌شناسی و کیفی ( اثر آنتی‌اکسیدانی، آنتی‌بیوتیکی و ضدالتهابی) برای نمونه‌های برتر بر اساس دستورالعمل فنی توسط کمیته‌های علمی و داوری صورت می‌گیرد.

هزینه شرکت در مسابقه و نحوه ثبت‌نام

شرکت‌کنندگان عزیز و علاقه‌مندان می‌توانند از طریق سایت مؤسسه پایش عسل ایرانیان، اطلاعات خود را تکمیل و فرم مسابقه را دریافت کنند. (اینجا +)

هزینه اصلی شرکت در مسابقه مبلغ سه میلیون تومان بوده است که ۵۰ درصد این هزینه توسط مؤسسه پایش عسل ایرانیان و اسپانسرهای حامی عسل طبیعی تأمین می‌شود و شرکت‌کنندگان تنها مبلغ ۱۵۰۰۰۰۰ (یک میلیون و پانصد هزار تومان) پرداخت می‌کنند که بایستی زمان تکمیل فرم و ارسال نمونه به‌حساب معرفی شده دبیرخانه مسابقه واریز شود.

آدرس دبیرخانه مسابقه: اصفهان، نجف‌آباد، خیابان شریعتی، بالاتر از چهارراه ا… اکبر، نبش کوی لسانی، ساختمان عسل، مؤسسه پایش عسل ایرانیان و شماره تماس‌ها: ۰۳۱۴۲۶۴۶۰۴۰ و نیز آدرس ایمیل: این آدرس ایمیل توسط spambots حفاظت می شود. برای دیدن شما نیاز به جاوا اسکریپت دارید راهگشای دوستان خواهد بود.

دستور العمل فنی شرکت در مسابقه را اینجا دریافت کنید.

https://apiqc.ir/seo84/wp-content/uploads/2023/09/Untitled.pdf

۶
۰
منبع بینا نیوز
دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید