۲۱۴۴
۱
۰

بررسی تاثیر کرم بره موم بر درمان جوش صورت

بررسی تاثیر کرم بره موم بر درمان جوش صورت
مهمترین خواص دارویی بره موم، اثرات آنتی بیوتیکی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن است. از این اثرات می توان در درمان جوش و آکنه استفاده کرد. برای سهولت در استعمال و افزایش بازده خواص دارویی عصاره بره موم می توان آن را به صورت کرم های دارویی استفاده کرد.

بره موم دارای خاصیت ضد باکتریای ،ضد قارچی و ضد ویروسی می باشد که مانع رشد و گسترش آنها در محیط کندو می شود.همان طور که بره موم باعث ایجاد مقاومت عمومی نسبت به عوامل بیماریزا شده،در انسان نیز می تواند باعث تقویت و تحریک مقاومت بدن و افزایش تعداد گلبول های سفید برای از بین بردن میکروب های مهاجم شود.

به طور کلی بره موم  دارای اثرات بی حسی موضعی،اثر محافظتی بر کبد،ترمیم بافت غضروفی،افزایش تعداد پلاکت،از بین بردن سموم کبد،ضد انگل،ضد التهاب و ضد اکسیداسیون،و دارای اثرات درمانی بر بیماری های مجاری تنفسی،زخم های دهان و لثه،بیماری های گوارشی ،درد مفاصل،التهاب مثانه و ورم پروستات،برونشیت،سل،بیماری ها و اختلالات زنانه،عوارض تشعشعات پرتوی و رادیو اکتیویته است،

هم چنین بره موم به علت داشتن گیرنده رادیکال های آزاد باعث جلوگیری از سرطان ،فعالیت ویروس تبخال و آنفولانزا می شود.هم چنین بره موم به عنوان یک عامل ضد بو،پاک کننده پوست و مرطوب کننده و تجدید کننده حیات و حالت ارتجاعی پوست است و نیز به صورت محافظت کننده و نگهدارنده پوست،بهبود جوش و رفع خشکی پوست،سوختگی ها،اگزما،شوره سر،زخم های سطحی و عمقی در فراورده های آرایشی بهداشتی مصرف شود.

 مهمترین خواص دارویی بره موم، اثرات آنتی بیوتیکی، ضد قارچی، ضد ویروسی و ضد باکتریایی آن است. از این اثرات می توان در درمان جوش و آکنه استفاده کرد. برای سهولت در استعمال و افزایش بازده خواص دارویی عصاره بره موم می توان آن را به صورت کرم های دارویی استفاده کرد. هدف از انجام این آزمایش، که در مقاله حاضر در سال 1395 در مجله علوم و فنون صنعت زنبورداری چاپ شده است، بررسی اثرات کرم حاوی عصاره بره موم بر درمان جوش صورت بود.

 

 

جهت عصاره گیری بره موم 10 درصد ، از روش عصاره گیری الکلی(اتانول 70درصد) استفاده شد. جهت تهیه کرم ها، از یک کرم پایه موجود در داروخانه ها استفاده شد. عصاره بره موم با نسبت های 1 ، 3 و 5 درصد به کرم پایه افزوده شد. هر نوع کرم به میزان gr 20  در اختیار حداقل 20 بیمار دارای جوش صورت قرار داده شد. کرم ها در مدت درمان حداکثر سه ماه و روزی 2 مرتبه روی صورت استفاده می شد. همراه با کرم، پرسشنامه ای نیز به بیماران داده شد تا پس از استفاده از کرم به سوالات آن پاسخ دهند. پس از جمع آوری پرسشنامه ها و آنالیز داده ها با استفاده از آمار توصیفی نتایج نشان داد میانگین میزان رضایتمندی افراد بیمار از کرم های 1، 3 و 5 درصد بره موم به ترتیب 3/41، 3/68 و 4/86 در صد بود. درضمن عوارض جانبی در اثر مصرف کرم توسط بیماران گزارش نشد.

همچنین برخی از بیمارانی که مبتلا به جوش های عارضه دار صورت بودند و حتی قبلاً از درمان شیمیایی پاسخی نگرفته بودند، پس از حداقل دو هفته که تحت درمان با کرم بره موم بودند، به طور کامل بهبود یافتند. در نتیجه، استفاده از کرم با 5 درصد بره موم بهترین اثر را بر درمان جوش صورت داشت.

برای مشاهده کامل مقاله اینجا کلیک کنید.

۱
۰
منبع مجله علوم و فنون صنعت زنبورداری
دیدگاه

شما هم می توانید دیدگاه خود را ثبت کنید



کد امنیتی
کد جدید